عملیات ویژه مقاومت فلسطین در تاریخ ۷ سپتامبر بسیاری را در بهت فرو برد و بسیاری در جامعه جهانی در تعجب بودند که چرا فلسطینی ها علیرغم پیش بینی واکنش اسرائیل دست به چنین کاری زدند.
آنهایی که پیگیر جریان فلسطین و شرایط منطقه هستند به خوبی متوجه هستند که فلسطینی ها چاره ای نداشتند و آنها مجبور بودند میان تصمیم بد و بدتر بد را انتخاب می کردند.
شرایط به گونه ای داشت رقم می خورد که بحث حل مشکل مردم فلسطین دیگر برای بسیاری مطرح نبود و بسیاری دیگر آتیه بیش از شش ملیون فلسطینی جدا از حدود ده ملیون فلسطینی آواره دیگر در خارج سرزمین های اشغالی فلسطین را فراموش کرده بودند.
به قدرت رسیدن دولت تندرو در اسرائیل مزید بر علت شده بود و طی یک سال اخیر شاهد آن بودیم که افراد بسیار تندرو که در کابینه اسرائیل حضور دارند چپ و راست به دنبال ایجاد تنش با فلسطینی ها بودند و مطالب بیان شده توسط اعضای کابینه اسرائیل مثل سخنان وزیر دارایی اسرائیل که گفته بود “فلسطینی ها آدم نیستند و از حیوان پست تر هستند و با آنها آنگونه باید برخورد کرد” و یا رفتارهای بن کفیر در توهین مکرر به مقدسات فلسطینی ها و اظهارات مبنی بر ضرورت نابودی فلسطینی ها و ریختن آنها در دریا و اینکه آنها اصلا حقی ندارند که حتی در سرزمین هایی که طبق مصوبات سازمان ملل به آنها تعلق گرفته حضور داشته باشند و یا حمله های مکرر به محله های فلسطینی ها که آخرین آنها اردوگاه جنین بود و موجب کشته شدن بیش از ۲۲۰ غیر نظامی فلسطینی شد و جامعه جهانی با فشارهای آمریکا و غرب لام تا کام صحبتی در این باره نکرد، همه و همه موجبات ایجاد فضایی که در آن احتمال منفجر شدن اوضاع پیش بینی می شد، گردید.
قطعا هم فلسطینی ها پیش بینی می کردند اسرائیلی ها بسیار خشمگین شوند و با هرچه دارند به غزه حمله کنند و بسیاری از آنها را قتل عام کنند اما بحث در این بود که آیا آنها باید صبر می کردند آرام آرام همه شان کشته شوند یا اینکه کاری کنند که کل جهان به فکر بیافتد که باید راه حلی برای این ملت پیدا کرد.
به قدرت رسیدن دولت تندرو در اسرائیل مزید بر علت شده بود و طی یک سال اخیر شاهد آن بودیم که افراد بسیار تندرو که در کابینه اسرائیل حضور دارند چپ و راست به دنبال ایجاد تنش با فلسطینی ها بودند و مطالب بیان شده توسط اعضای کابینه اسرائیل مثل سخنان وزیر دارایی اسرائیل که گفته بود “فلسطینی ها آدم نیستند و از حیوان پست تر هستند و با آنها آنگونه باید برخورد کرد” و یا رفتارهای بن کفیر در توهین مکرر به مقدسات فلسطینی ها و اظهارات مبنی بر ضرورت نابودی فلسطینی ها و ریختن آنها در دریا و اینکه آنها اصلا حقی ندارند که حتی در سرزمین هایی که طبق مصوبات سازمان ملل به آنها تعلق گرفته حضور داشته باشند و یا حمله های مکرر به محله های فلسطینی ها که آخرین آنها اردوگاه جنین بود و موجب کشته شدن بیش از ۲۲۰ غیر نظامی فلسطینی شد و جامعه جهانی با فشارهای آمریکا و غرب لام تا کام صحبتی در این باره نکرد، همه و همه موجبات ایجاد فضایی که در آن احتمال منفجر شدن اوضاع پیش بینی می شد، گردید.اما می بینیم افراط اسرائیلی ها در کشتار مردم فلسطین وافراط آمریکایی ها و غربی ها در حمایت کورکورانه از اسرائیل در نهایت امروزه منجر به آن شده که بسیاری مردم جهان سوال کنند که چرا چنین اتفاقی رخ داده و ریشه ماجرا چیست ودر نهایت متوجه شوند که جریان یک طرفه نیست و ماجرا جریان کنش اسرائیلی و واکنش فلسطینی است.امروزه بسیاری از مردم اسرائیل هم متوجه شده اند اتفاقی که ۷ اکتبر رخ داد به دلیل رفتارها و سیاست های دولت نتانیاهو بوده و شکست امنیتی و اطلاعاتی که اسرائیل با آن مواجه شد هم به دلیل ناکامی نتانیاهو به عنوان فرمانده کل قوا بوده و صداها از جاهای مختلف در می آید که دیگر نتانیاهو باید برود.به این دلایل می توان گفت امروزه بخش عمده جامعه جهانی به شدت بر علیه رفتارهای اسرائیل شده و هر روز این مخالفت با سیاستهای آمریکا و اسرائیل در حال افزایش می باشد.
دیروز, ۲۱:۳۰
در ابتدا همانگونه که پیش بینی می شد اسرائیل با یک سردرگمی شدید سیاسی مواجه شد که البته هنوز ظاهرا از آن خارج نشده و البته کشورهای حامی اسرائیل مخصوصا ایالات متحده آمریکا وچند کشور اروپایی در این باره حاج و واج ماندند که چه کار کنند و تنها چیزی که به ذهنشان می رسید این بود که اسرائیل را تشویق کنند انتقام بگیرد و کشتار راه بیاندازد تا بلکه خون مردم فلسطین عطش خونخواری خونخواران را ارضا کند.
رسانه های آنها، مخصوصا رسانه های آمریکایی در انتشار اخبار کذب برای توجیه قتل عام مردم غزه با اسرائیل همراه شدند و ده ها گزارش کذب که می توانست افکار عمومی در غرب را به نفع اسرائیل تحریک کند را منتشر کردند.
آنها حتی خبرنگارانی که تلاش کردند که واقع گرا باشند یا تعلیق یا اخراج کردند و طبق معمول دیکتاتوری رسانه ای و منطقه “حرف فقط حرف من است” را پیاده کردند.
اما می بینیم افراط اسرائیلی ها در کشتار مردم فلسطین وافراط آمریکایی ها و غربی ها در حمایت کورکورانه از اسرائیل در نهایت امروزه منجر به آن شده که بسیاری مردم جهان سوال کنند که چرا چنین اتفاقی رخ داده و ریشه ماجرا چیست ودر نهایت متوجه شوند که جریان یک طرفه نیست و ماجرا جریان کنش اسرائیلی و واکنش فلسطینی است.
حال کم کم به نظر می رسد دیگر فضای بین المللی آنگونه که غربی ها تصور می کردند پیش نمی رود و امروزه هم در اروپا و هم در آمریکا بسیاری از مردمان این کشورها شروع کرده اند اعتراض کردن که چرا آنها باید از ماجراجویی های دیگران حمایت کنند.
دو سال است بخش اعظم پول مالیات دهندگان کشورهای غربی هزینه زلنسکی و اوکراین می شود وحالا قرار است هزینه نتانیاهو و دولت تندرو او شود.
دولتی که حتی مورد حمایت اکثریت مردم اسرائیل هم نیست و تا همین چند صباح پیش می دیدیم تظاهرات و اعتراض های ملیونی بر علیه نتانیاهو و دولت او در شهرهای مختلف اسرائیل برگزار می شد و اکثریت مردم اسرائیل خواهان استعفای وی و کابینه اش بودند.
امروزه بسیاری از مردم اسرائیل هم متوجه شده اند اتفاقی که ۷ اکتبر رخ داد به دلیل رفتارها و سیاست های دولت نتانیاهو بوده و شکست امنیتی و اطلاعاتی که اسرائیل با آن مواجه شد هم به دلیل ناکامی نتانیاهو به عنوان فرمانده کل قوا بوده و صداها از جاهای مختلف در می آید که دیگر نتانیاهو باید برود.
پس از شکست آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا، در قانع کردن کشورهای منطقه به پذیرفتن طرح آمریکایی اسرائیلی مبنی بر حمله زمینی اسرائیل به غزه برای پایان دادن به حماس و بعد تحویل آن به دولت محمود عباس حالا قرار است بایدن شخصا به منطقه سفر کند تا تلاش کند آنها را متقاعد کند که این طرح را بپذیرند.
طبق اعلام قبلی بایدن قرار است علاوه بر نتانیاهو با شاه اردن و رئیس تشکیلات خود گردان فلسطینی و رئیس جمهوری مصر دیدار کند.
شایعات درباره طرح آمریکایی اسرائیلی مبنی بر آن است که فلسطینی های غزه را وادار کنند به صحرای سینا بروند و حدود ۱۸ ماه اسرائیل در غزه عملیات انجام دهد و بعد که خیالشان از بابت حماس راحت شد دوباره فلسطینی ها برگردند و آن منطقه را تحویل دولت خودگردان و مجامع بین المللی بدهند، طرحی که به شدت با مخالفت کشورهای عربی و جهانی مواجه شده و حتی مصر و اردن ظاهرا تهدید کرده اند که در صورت اصرار بر اجرایی کردن چنین طرحی از معاهده های صلح با اسرائیل خارج شوند.
کافی است نگاهی گذرا به تظاهرات روز جمعه مردم اردن و مصر و دیگر کشورهای اسلامی و جهان در حمایت از مرده غزه داشته باشید تا متوجه شوید رهبران کشورهای اسلامی و جهان با دیدن این صحنه ها حاضر نخواهند بود با طناب بایدن نتانیاهو به چاه بروند وهر کدام حساب کار خود را می کند.
روند این اعتراض ها هم نشان می دهد که اینها روز به روز در حال افزایش و گسترش است و بسیاری از رهبران کشورهای جهان و مخصوصا منطقه متوجه هستند که اگر احیانا به حمایت از اسرائیل و یا سکوت درباره جنایاتی که درغزه می شود ادامه دهند موقعیت سیاسی شان درخطر خواهد بود.
از سوی دیگر بسیاری از رهبران کشورهای جهان و منطقه بیم آن را دارند که اگر آمریکا و اسرائیل بخواهند سیاست تصرف غزه را پیش ببرند ممکن است اعتراضات عمومی در این کشورها از کنترل خارج شود و به یکباره مردمان منطقه تصمیم بگیرند به کمک مردم فلسطین بروند، اتفاقی که همین روز جمعه گذشته در اردن رخ داد و صدها هزار اردنی به سمت مرز رفتند و ارتش و نیروهای امنیتی اردن با زحمت فراوان توانستند ماجرا را جمع و جور کنند و یا در مصر که صدها هزار شهروند مصری هر آنچه امکانات غذایی و دارویی و پوشاک داشتند کول کردند و به سمت مرزها رفتند تا به هر شکلی می توانند به دست فلسطینی ها برسانند.
این بار مصری ها و اردنی ها موفق شدند این موج های بشری را کنترل کنند، ولی آیا بعدا هم خواهند توانست چنین کاری کنند؟ یا اگر عملیات ورود به غزه شروع شود باز هم مردم فقط به دنبال بردن کمک های انسان دوستانه برای مردم فلسطین خواهند بود؟
بحث اینکه جبهه مقاومت در سوریه و لبنان چه کار خواهد کرد به کنار.
به این دلایل می توان گفت امروزه بخش عمده جامعه جهانی به شدت بر علیه رفتارهای اسرائیل شده و هر روز این مخالفت با سیاستهای آمریکا و اسرائیل در حال افزایش می باشد.
همه هم امروزه متفق القول هستند که گناهکار اصلی در این ماجرا ایالات متحده و کشورهایی که در فلک آن می چرخند می باشند چرا که اگر اینها به اسرائیل فشار آورده بودند تا به یکی از طرح های صلح روی میز تمکین کند کار به اینجا نمی کشید.
لینک: http://megaindex.ir/y11d