به گزارش اسپوتنیک، جو بایدن در بیانیه ای که از سوی کاخ سفید منتشر شد، گفت: “من از انفجار در بیمارستان الاهلی عرب غزه و تلفات هولناک جانی که در نتیجه آن رخ داد، خشمگین و عمیقاً متأسفم”.
خاطرنشان می شود که پس از دریافت اطلاعات درباره این انفجار، رئیس جمهور آمریکا با عبدالله دوم پادشاه اردن و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت و گو کرد.
بایدن همچنین به تیم امنیت ملی دستور داد که “به جمع آوری اطلاعات در مورد آنچه دقیقاً اتفاق افتاده است ادامه دهند.”
بیمارستان باپتیست الاهلی در نوار غزه روز سه شنبه مورد حمله قرار گرفت. وزارت بهداشت غزه اعلام کرد که بیش از ۵۰۰ نفر کشته شدند که بیشتر آنها زن و کودک بودند. فلسطینیها و اسرائیلیها یکدیگر را مسئول این حمله میدانند، وزارت خارجه فلسطین میگوید این حمله توسط هواپیماهای اسرائیلی انجام شده است و ارتش اسرائیل میگوید بیمارستان با موشکی که توسط گروه جهاد اسلامی فلسطین منفجر شده بود، مورد اصابت قرار گرفته است.
تظاهرات گسترده ای در حمایت از فلسطین در تعدادی از کشورها به راه افتاد که بیشتر در مقابل سفارتخانه های اسرائیل و آمریکا برگزار شد. اردن نشستی را که قرار بود روز چهارشنبه با حضور سران آمریکا، مصر و فلسطین در امان برگزار شود، لغو کرد.
دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه، حمله به بیمارستان در نوار غزه را جنایت جنگی خواند. او مسئولیت نهایی آن را برعهده ایالات متحده قرار داد که “به طرز بدبینانه ای از جنگ ها در کشورهای مختلف و در قاره های مختلف درآمد کسب می کند” و “بدون فکر پول هنگفتی را برای تسلیحات توزیع می کند و مجموعه صنعتی- نظامی خود را بارگیری می کند”.
صبح روز هفتم اکتبر، اسرائیل در چارچوب عملیات سیل الاقصی که توسط شاخه نظامی جنبش فلسطینی حماس اعلام شد، مورد حمله موشکی بیسابقهای از نوار غزه قرار گرفت. علاوه بر این، پس از حملات موشکی گسترده، نیروهای این سازمان به مناطق مرزی در جنوب اسرائیل نفوذ کردند. در پاسخ، نیروهای دفاعی اسرائیل عملیات شمشیر آهنین را علیه حماس در نوار غزه آغاز کردند. چند روز پس از حمله، ارتش اسرائیل کنترل تمام شهرکهای نزدیک مرز غزه را به دست گرفت و حملات هوایی به اهدافی از جمله غیرنظامیان در نوار غزه را آغاز کرد. اسرائیل همچنین از محاصره کامل نوار غزه خبر داد: تامین آب، غذا، برق، دارو و سوخت به حالت تعلیق درآمد.
تعداد قربانیان در نوار غزه به حدود سه هزار نفر رسید و تلفات ساکنان اسرائیلی از هزار نفر گذشت و چندین هزار اسرائیلی و فلسطینی مجروح شدند. به گفته منابع مختلف، حماس ممکن است حدود ۱۵۰ اسرائیلی را در اسارت نگه دارد. خود جنبش اعلام کرد که حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ زندانی در نوار غزه وجود دارد.
وزارت امور خارجه روسیه از طرفین خواست تا خصومت ها را متوقف کنند. با توجه به موضع ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، حل و فصل بحران خاورمیانه تنها بر اساس فرمول “دو دولت” مصوب شورای امنیت سازمان ملل متحد امکان پذیر است که ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی در چارچوب آن را فراهم می کند.
مناقشه فلسطین و اسرائیل، مرتبط با منافع ارضی طرفین، برای چندین دهه منبع تنش و درگیری در منطقه بوده است. تصمیم سازمان ملل متحد با نقش فعال اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۴۷، ایجاد دو کشور – اسرائیل و فلسطین را تعیین کرد، اما فقط اسرائیل ایجاد شد. اسرائیل ضمن اعلام موافقت با اصل دو دولتی، سرزمین های فلسطین را به طور کامل آزاد نکرد.
لینک: http://megaindex.ir/gwea