علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت جمهوری اسلامی ایران ضمن ابراز تسلیت به افغانستان برای زلزله ی به وقوع پیوسته در این کشور اعلام کرد که ۲۳ تیم امدادی و ۴۵۰ تن کمک های بشر دوستانه از طرف ایران به کشور همسایه افغانستان ارسال شده.
علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت جمهوری اسلامی ایران، پیرامون مهاجران افغان در ایران گفت: همانطور که مردم میدانند به واسطه حضور نظامی ایالات متحده آمریکا در افغانستان، کشور همسایه ما اکنون بیش از ۲۰ سال است که مشکلات و ناامنی را تحمل میکند؛ بخشی از مردم افغانستان به ناچار مجبور به کوچ شدهاند و بخشی از این مهاجرین در ایران هستند، تعدادی از آنها به صورت رسمی و قانونی در کشور ما هستند و متاسفانه تعدادی به صورت غیرقانونی در ایران هستند.
عزیزانی که به صورت قانونی در کشورمان هستند از ابتدای تاسیس دولت دستور داده شد تا سامانه و سازمانی برای ساماندهی آنها تشکیل شود، متاسفانه هنوز در صحن تصویب نشده و ساختار و نظامات قانونی آن معطل مانده و خواهش ما آن است که پس از برنامه هفتم هرچه سریعتر در دستور کار قرار بگیرد.
در سامانه مد نظر ما شناسه ای برای شناسایی تمامی اموال و محل سکونت اتباع طراحی شده، عزیزانی هم که به صورت غیرقانونی وارد ایران شدهاند با مد نظر قرار دادن ۸ استانی که بیشترین مهاجر غیرقانونی را دارند برنامهریزی کردیم تا این مهاجران شناسایی و تعیین تکلیف شوند.
وی جنایت رژیم صهیونیستی و سکوت کشورهای متحد آنرا تاسف بار عنوان کرد و این موضوع را باعث جنایاتی نظیر بمباران فسفری در بیمارستان کودکان ذکر کرد، وی تاکید کرد جهان نه تنها شاهد این درنده خویی رژیم صهیونیستی بوده بلکه سکوت کرده و اقدامی انجام نمیدهد.
علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت جمهوری اسلامی ایران، در این زمینه به خبرنگار اسپوتنیک در تهران گفت: عملکرد وحشیانه رژیم صهیونیستی و فاجعه انسانی که در غزه رخ داده نیازمند مشارکت هرچه سریع تر و فوری همه کشورها و ملتهای انسان دوست جهان در جهت در دسترس قرار دادن کمک های انسان دوستانه نظیر آب، غذا و دارو است.
جمهوری اسلامی ایران رایزنی های خود را برای کمک رسانی به ویژه از طریق هلال احمر آغاز کرده اما محاصره رژیم صهیونیستی مانع این کمک رسانی است، کشورهایی که از این رژیم حمایت میکنند در این جنایت دخیل هستند و این وظیفه تمامی کشورهای جهان است تا بتوان کمک های انسان دوستانه را به غزه ارسال کرد.
ما از سازمان ملل و سایر مجامع بین المللی و کلیه کشورهای اسلامی و آزادی خواه جهان میخواهیم که برای رفع حصر از غزه تلاش نمایند و کمکهای بشردوستانه خود را به غزه ارسال نمایند.
سخنگوی دولت جمهوری اسلامی ایران ضمن تاکید بر فعال بودن ایران در راستای توقف جنایات جنگی رژیم صهیونیستی، پیرامون مذاکرات تلفنی رئیس جمهور ایران با سران کشورهای جهان گفت: طی روزهای اخیر جمهوری اسلامی ایران به صورت فعال برای توقف جنایات رژیم کودک کش صهیونیستی وارد عمل شد.
رئیس جمهور با سران کشورهای مختلفی مذاکرات تلفنی داشتند، از جمله فرانسه، روسیه، عربستان، ترکیه، قطر، عراق و سوریه و معاون اول رئیس جمهور نیز پیام هایی را به نخست وزیر یا همتایان خود در کشورهای اسلامی ارسال کردند و جنایات رژیم کودک کش صهیونیستی را به شدت محکوم کردند و تاکید کردند که جهان اسلام نیازمند یک همگرایی برای حمایت از مردم فلسطین و ارسال کمک های انسانی به این منطقه هستند، سفر وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به کشورهای منطقه و همسایه نیز حاوی گفتگو های موثری بود، خوشبختانه شاهد برگزاری جلسه کمیته سازمان کنفرانس اسلامی نیز خواهیم بود.
در خصوص گفتگوی تلفنی رئیس جمهور ایران با محمد بن سلمان با تاکید مشترکات اعتقادی و دینی دو کشور، لزوم ثبات و امنیت در منطقه و مقابله با ظلم و حمایت از کودکان، زنان و ارسال کمک های امدادی مطرح شد و نیاز به همبستگی جهان اسلام برای توقف این جنایات جنگی و کمک های بشر دوستانه به این منطقه بار دیگر تاکید شد.
همچنین حقوق حقه فلسطینیان و مردم مظلومی که بیش از ۷۰ سال شاهد پایمال شدن حقوق خود هستند یادآوری شد و افزودند که ایران و عربستان در مقطع حساس کنونی باید به عنوان دو بازیگر کلیدی از ملت مسلمان و مظلوم فلسطین حمایت کنند.
تنها راهحل اساسی مشکل فلسطین به عنوان مسئله اصلی منطقه، توجه به حقوق حقه مردم مظلوم این سرزمین است که بر اساس آن و طبق پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران همه فلسطینیان در روندی دموکراتیک و در انتخاباتی آزاد و عادلانه سرنوشت خود را تعیین کنند.
وی ضمن تاکید بر دسترسی کامل جمهوری اسلامی ایران به اموال آزاد شده خود افزود: ادعاهای دو جناح مختلف ایالات متحده آمریکا پیرامون منابع مالی ایران از طریق رسانه هایشان بازیهای سیاسی درون آمریکا و در راستای توجیح شکست هایی که در نظم و امنیت در جهان داشتهاند، است.
توافق ما با دقت نظر کامل ما صورت گرفته و منابع ما در قطر نزد بانکهای ایرانی هستند و به صورت یورو به طور کامل در دسترس ما هستند و این منابع برای رشد ایران مورد استفاده قرار میگیرد، این ادعا ها بار ها انجام شد کما اینکه ابتدا به طور کامل منکر توافق میشدند، سپس آنرا بی اثر توصیف میکردند، پس از آن توافق را در راستای کالاهایی خاص ذکر کردند و ادعای آخر آنها مسدود شدن اموال ایران بواسطه موضع گیری در حمایت از مردممظلوم فلسطین بود که مانند ادعاهای قبلی بیهوده است.
علی بهادری جهرمی، واکنش بازار اقتصادی ایران به جنگ اسرائیل و فلسطین را طبیعی دانست و بیان کرد: واکنش جهانی و منطقهای به ناامنی و مسائل جغرافیایی و جنگ طبیعی است این واکنشها در بازار کشور ما به صورت کاملاً مقطعی بود و تاثیر روانی جنگ به صورت کوتاه مدت رخ داد شفاف سازیهایی که صورت گرفت و اقدامات بانک مرکزی باعث شد تا ثبات نسبی به بازار برگشت.
وی پیرامون ارسال ناو های آمریکایی به منطقه افزود: هم تجربه نشان داده و هم پاسخ همیشگی ایران به حضور بیگانگان این بوده که نه تنها این حضور امنیت ایجاد نمیکند بلکه مخل ثبات و آرامش است، نمونه آن را در افغانستان و عراق نیز مشاهده کردیم.
البته که ارسال این ناوها ابعاد نظامی نیز دارد، رژیم کودک کش صهیونیستی بر این باور است که توانایی دفاع از خود را در مقابل نیروهای مظلوم مقاومت که در حال دفاع مشروع از خود هستند ندارد و نیازمند کمک است.