به گزارش اسپوتنیک، بر اساس مفاد قطعنامه حاکم بر برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در مورد برنامه هسته ای ایران، تعدادی از اقدامات محدودکننده از جمله در زمینه فناوری موشکی، ۸ سال پس از روز تصویب قطعنامه در تاریخ ۱۸ اکتبر (۲۷ مهر) پایان می یافت.
در نامه رزماری دی کارلو، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سیاسی که روز پنجشنبه توسط نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل در شبکه اجتماعی X منتشر شد، آمده است: بنابراین، مطابق بند ۶ (С) و (D)، دبیرخانه [سازمان ملل] فهرست ۲۳ شخص حقیقی و ۶۱ شخص حقوقی مشمول اقدامات محدودکننده را در ۱۹ اکتبر ۲۰۲۳ از وبسایت شورای امنیت حذف شد.
در اواسط سپتامبر، وزرای خارجه بریتانیا، آلمان و فرانسه به اتحادیه اروپا اعلام کردند که قصد ندارند تحریمهای ایران را در ۱۸ اکتبر لغو کنند. آنها گفتند ایران از سال ۲۰۱۹ به تعهدات خود پایبند نبوده و افزودند که این موضوع از طریق مکانیسم حل اختلاف حل نشده است.
در سال ۲۰۱۵، پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد و آلمان برجام را با ایران امضا کردند که هدف آن غلبه بر بحران پیرامون برنامه هستهای ایران بود. دونالد ترامپ رئیس جمهور قبلی آمریکا در سال ۲۰۱۸ تصمیم گرفت از این توافق خارج شود. جو بایدن، رئیس کنونی دولت آمریکا، بارها آمادگی خود را برای بازگرداندن واشنگتن به توافق هسته ای اعلام کرده است.