هواپیمایی امارات از برنامه خرید ۹۵ فروند هواپیمای بوئینگ به ارزش ۵۲ میلیارد دلار خبر داد.
به گزارش عصرایران، شرکت هواپیمایی امارات (طیران الامارات) گفته است این سفارش شامل ۵۵ فروند هواپیمای بوئینگ ۷۷۷-۹S ، به علاوه
۳۵ فروند از نوع “۷۷۷-۸S” است.
خبرگزاری فرانسه نوشت: همچنین امارات به سفارش سابق خود برای خرید ۳۰ فروند هواپیمای بوئینگ “۷۸۷ دریملاینر Dreamliner” ، تعداد ۵ فروند دیگر اضافه خواهد کرد تا کل سفارش به ۳۵ فروند برسد.
خبر این معامله در نمایشگاه هوایی دبی ۲۰۲۳ اعلام شد.
نمایشگاه هوایی دبی ۲۰۲۳
رئیس هیات مدیره شرکت هواپیمایی امارات “شیخ احمد بن سعد آل مکتوم” در نشست خبری در دبی گفت: این سفارش بیانگر سرمایه گذاری بزرگی است و تعهد دبی را به آینده هوانوردی اثبات می کند.
وی افزود انتظار می رود هواپیماهای “۷۷۷-۹ إس” در سال ۲۰۲۵ و هواپیماهای “۷۷۷-۸ إس” در سال ۲۰۳۰ تحویل داده خواهند شد.
سود ۶ ماهه هواپیمایی امارات : ۲.۷ میلیارد دلار
در هفته گذشته، هواپیمای امارات اعلام کرد این شرکت در نیمه اول امسال ۲۰۲۳، سود ۲.۷ میلیارد دلاری را ثبت کرده است.
این رقم نشان دهنده افزایش ۱۳۸ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است. این افزایش بیانگر افزایش درخواست ها در بازار حمل و نقل هوایی است.
هواپیمایی امارات در سال گذشته میلادی ( سال مالی ۲۰۲۲/۲۰۲۳ – منتهی به مارس / اسفند ۱۴۰۱) هم سود سالانه ۳ میلیارد دلاری را اعلام کرد.
این شرکت به این مناسبت به همه کارکنانش، معادل ۶ ماه حقوق، پاداش داد.
این شرکت اما در سال مالی ۲۰۲۰-۲۰۲۱ به دلیل همه گیری بیماری کرونا ضرر ۵.۵ میلیارد دلاری داشت. این اولین ضرر شرکت در ۳ دهه فعالیت آن است.
در سال مالی بعدی یعنی ۲۰۲۱-۲۰۲۲ رقم ضرر کاهش یافت و به ۱.۱ میلیارد دلار رسید.
امارات بزرگترین شرکت هواپیمایی خاورمیانه است.
شیخ محمد بن راشد نخست وزیر امارات و حاکم دبی قبلا گفته بود امارات به دنبال رسیدن به آمار جذب ۴۰ میلیون گردشگر در ۷ سال آینده است.
تعداد کارکنان شرکت هواپیمایی امارات در سال گذشته با افزایش ۲۰ درصدی به ۱۰۲ هزار و ۳۷۹ نفر از شهروندان ۱۶۰ کشور جهان رسید.
هواپیمایی امارات یکی از بزرگترین شرکت های هواپیمایی جهان است. براساس گزارش سال مالی “طیران الامارات”، این هواپیمایی به ۱۵۰ شهر جهان پرواز دارد. تعداد هواپیماهای این شرکت هم به ۲۶۰ فروند رسیده است.
شرکت در سال گذشته ۴۳.۶ میلیون مسافر را جابجا کرد که نشان دهنده ۱۲۳ درصد افزایش سالانه است. تعداد صندلی های پروازی شرکت هم به میزان ۷۸ درصد افزایش یافته است. حجم اشغال صندلی های پروازی شرکت ۷۹ درصد اعلام شد.
هواپیمایی امارات هم اکنون ۸۵ فروند هواپیمای ایرباس “A380” در وضعیت فعال پروازی دارد. قرار است این عدد در تابستان به ۹۰ فروند و در پایان سال مالی جاری (منتهی در مارس / اسفند آینده) به ۹۵ فروند برسد.
“۳۸۰A” بزرگترین هواپیمای مسافری جهان است. امارات بزرگترین ناوگان از این نوع هواپیما را دارد.
فرودگاه دبی مرکز اصلی هواپیمایی امارات و محل توقف و ترانزیت پروازهای شرکت است. مسافرانی که مقصد آنها دبی نیست؛ بعد از ورود و توقف به فرودگاه این شهر، با استفاده از پرواز دوم، به مقصد مورد نظر خود می رسند.
فلای دبی : سفارش ۳۰ بوئینگ
در قرارداد دیگری، شرکت اماراتی “فلای دبی” هم اعلام کرد برای خرید ۳۰ هواپیمای بوئینگ “۷۸۷-۹ دریملاینر” قرارداد امضا کرده است.
این نخستین هواپیماهای پهن پیکر “فلای دبی” خواهند بود.
“فلای دبی” شرکت پروازهای کم هزینه است.
مدیر عامل “فلای دبی” در مراسم امضای این قرارداد در نمایشگاه هوایی دبی گفت این شرکت قصد دارد با استفاده از این هواپیماهای جدید، برای مقاصد جدید پروازهای جدید راه اندازی و پروازهای فعلی اش را تقویت کند.
شرکت “سن اکسپرس”: سفارش ۴۵ هواپیما
شرکت بوئینگ روز دوشنبه (دیروز) گفت از سوی شرکت “سن اکسپرس SunExpress“ سفارش ۴۵ هواپیما دریافت کرده است. این هواپیماها از نوع ۷۳۷ مکس هستند.
شرکت سن اکسپرس توسط دو شرکت ترکیش ایر (ترکیه) و لوفت هانزا (آلمان) تاسیس شده است. سن اکسپرس شرکت پروازهای کم هزینه است.
خبرگزاری فرانسه اضافه کرد برآورد می شود شرکت هواپیمایی ترکیه (ترکیش ایر) به دنبال خرید ۳۵۰ هواپیمای نو باشد.
چنین قراردادهایی نشان دهنده خروج کامل بازار هواپیمایی تجاری از دوره همه گیری کروناست. توقف سفرهای هوایی به دلیل قرنطینه کرونا باعث شد آسیب جدی به این بازار وارد شود.